fbpx

Fotograf Johny Kristensen

Fotografens bedste tips: Vinkel

I fotostudiet hører jeg tit mine kunder fortælle, at de synes, de ser for tykke, tynde, høje eller lave ud på billeder. Eller at deres barm, hoved eller næse kommer til at se for stor eller for lille ud.

 

Jeg behøver ikke at være enig med dem. Jeg lytter bare til deres bekymring, så jeg kan sørge for, at de bliver tilfredse med de billeder, jeg tager. Det er her, min viden som fotograf virkelig kommer til sin ret. Årsagen til, at din kropsfigur, dit ansigt eller enkelte træk kommer til at se anderledes ud, end de er i virkeligheden, er for det første, at du ikke bliver fotograferet fra den vinkel, der passer bedst til dig. 

Derudover handler det også om, at det, der er tættest på kameraet, kommer til at se større ud. Det er sådan noget, objektivet i et kamera gør. 

 

Jeg vil ikke gå ind i de tekniske detaljer om det. Men kort sagt kan objektivet så at sige forvrænge nogle træk. Så har du eksempelvis et rundt ansigt med bløde kurver, kan objektivet forandre det en smule for at kunne gengive det i 2D på et billede. Og så kommer det enten til at se mere rundt ud eller lidt længere. 

 

Du har brug for en løsning på det, så du undgår dette på dine nye portrætbilleder.

Derfor har jeg det her lille trick, du kan bruge, når du får taget billeder: det handler om at flytte det, du gerne vil have til at syne mindre, bagud i forhold til kameraet og resten af din krop. Og omvendt.

 

Hvis du for eksempel ikke vil have store arme på billedet, så undgå at placere armene tættere på kameraet end resten af kroppen, da de så vil virke større på billedet. Virker din barm for stor? Så undgå at læne dig hen mod kameraet. For det vil bare få brystpartiet til at virke endnu større.

 

Se denne video og få alle tips og tricks!

Jeg har også en 3. hemmelighed til dig omkring, hvordan du undgå ’grynede’ portrætbilleder, så hop over på mit næste blogopslag! Du finder det her.

Se andre indlæg

Kundecase

Case: Frederikshavn Golfklub

Hvordan fotografere man Golf? Det kan godt være mange tænker at det virker nemt