fbpx

Fotograf Johny Kristensen

5 gode grunde – Derfor skal du bruge video i din markedsføring!

Du ved det måske allerede godt. Vigtigheden. For du har efterhånden både hørt og læst det en del gange. Men det er jo for dyrt. Og du har ikke tid til at lave det. Og lad os slet ikke at snakke om den tekniske viden og alt udstyret, der skal til. 

 

Men det der med at bruge video i markedsføring er faktisk ikke en hel ringe ide. Faktisk er det med tiden blevet temmelig tydeligt hvor effektivt og vigtigt det faktisk kan være at anvende video som supplement i sin markedsføring. Som professionel fotograf er jeg i 10 år været vant til at hjælpe kunder med at skabe materiale til branding af deres virksomheder og til at vise deres produkter frem. Men hvad du måske ikke vidste er, at jeg i næsten lige så mange år har arbejdet med videoproduktion. Engang skød man lange reklamer til at vise i fjernsynet mellem programmerne. Men med den teknologiske udvikling har reklamerne jo også været nødt til at flytte hen, hvor forbrugerne oftest er at finde – nemlig på de sociale medier. Samtidig er der også kommet fart på kulturen. Man har et splitsekund til at fange kundens opmærksomhed, og derfra skal den fastholdes, indtil budskabet er leveret. Og det er lige netop her, at video virkelig kan få lov at træde i kraft. Måske du følte dig lidt truffet i starten af den her indledning, men så vil jeg skynde mig at fortælle dig noget: det behøver hverken være alt for dyrt, tidskrævende eller besværligt at få lavet video til sin markedsføring. Og med en professionel til at udføre arbejdet, er der faktisk kun én ting, som er op til dig: at tage beslutningen om at få det gjort eller ej.

 

Hvis du alligevel er i tvivl, så har jeg herunder samlet, hvad jeg synes er 5 gode grunde til at kaste sig over video i sin markedsføring. 

 

1. Fang dine kunders blik

Først og fremmest er det måske godt at fortælle præcis hvorfor, at video er så godt. Altså hvad er det præcis det kan? Dét, der får video til at skille sig ud fra tekst og billeder, er at flere sanser bliver stimuleret på én gang, når man ser en video. Det vil sige, at blikket bliver fanget af bevægelsen, ørerne spidser ved tale, og man bliver påvirket af stemningsmusikken i baggrunden. Med andre ord så bringer video bare flere følelser frem hos forbrugerne end ren tekst og billede gør. Selvfølgelig er der altid udfordringen med, at mange ofte ser videoer på sociale medier uden lyd på. Men dette kan man nemt komme uden om ved at tilsætte lidt ekstra visuelle effekter, og gøre videoen forståelige med tekst integreret i selve videoen i form af undertekster, som folk kan læse imens. På den måde kommunikerer du ikke kun dit budskab, men du øger oven i købet dine chancer for at brugeren klikker sig videre ind på indholdet, og rent faktisk bliver konverteret til en kunde. Konverteringsraten for video har nemlig vist at være langt højere end andet konverteringsmateriale. 

 

2. Vis dig selv frem

Ud over at fange dine kunders opmærksomhed, er videobrug også en genial måde at vise både dig og din virksomhed frem. Undersøgelser viser faktisk at kunder langt hellere vil se en video, end at læse lange forklarende tekster om, hvem en virksomhed er. Ofte søger kunder faktisk aktivt efter video om dig og dine produkter. Derfor kan du med video nemt give en rundvisning i lokalerne, vise hvem dine kunder snakker med, når de kontakter jer, og få chefen til at sætte nogle ord på, hvad virksomheden står for, og I kan hjælpe sine kunder med. Det med at se ansigtsmimik, fornemme tonelejet og se passionen i øjnene på virksomhedsrepræsentaten –  se dét er noget, som giver følelsen af nærvær og tillid! Med andre ord kan video hjælpe med at skabe tryghed, og simpelthen mindste frygten for at blive snydt. Videoen behøver kun tage et par minutter, men den kan have en ret stor betydning for, om kunden vælger dig eller konkurrenten. Video kan naturligvis også bruges til meget andet end at sætte ansigter på. Vil du gerne vise dine produkter frem, mens du fortæller om dens fordele? Eller bare lade det visuelle tale for sig selv? Mange husker nok den ikoniske Sony-reklame, hvor 250.000 farvede gummibolde blev sluppet løs i San Franciscos gader til ære for deres nye Bravia TV, der på det tidspunkt var førende inden for farveteknologi. Dette er måske en lidt mere ekstrem måde at lancere et nyt produkt, men ideen om at lade indholdet tale for sig selv kan sagtens overføres til noget, der er langt mindre omfattende – hvis bare man er kreativ. Det sætter i hvert fald videos virkekraft i perspektiv, for vi kan helt sikkert blive enige om, at effekten ikke havde været den samme, havde Sony blot fortalt hvor gode farver, der var i deres tv, frem for at vise det.

 

3. Hjælper køberne med at tage en beslutning

Ovenstående argument leder naturligvis videre til denne gode grund – nemlig at kunderne gerne vil se dig, din virksomhed og dine produkter i “levende live” om man så må sige. Men video er ikke kun underholdene og informerende. De kan faktisk være med til at opbygge langsigtede relationer mellem dig selv og din målgruppe, der over længere tid kan føre til flere køb. Det viser sig nemlig at rigtig mange forbrugere føler sig hjulpet på vej af videomateriale, når det kommer til at tage en beslutning om et køb eller en investering – faktisk helt op mod 60%, hvis vi nu skal være lidt tekniske med tal. Med andre ord er det en super god måde at lære dine kunder om virksomheden og dens ydelser. Men vigtigst af alt kan brugen af video have stor betydning for udfaldet af dine kunders beslutninger, når det kommer til at købe.

 

4. Søgemaskiner er vilde med video

Denne overskrift er der nok rigtig mange, der kan lide at læse. Enhver, der driver virksomhed, eller måske endda bare er tilstede online, ved hvor vigtig det er at ligge højt i en googlesøgning. Og det kan video hjælpe med. Faktisk er der op til 50 gange så stor chance for, at man kan få en video til at rangere på første side af en googlesøgning, end noget andet materiale. Og hvorfor så det, spørger du nok? Det er fordi, at Google belønner en god brugeroplevelse, og som jeg nævnte tidligere, er brugerne netop vilde med videoer, og søger til tider aktivt efter dem i deres research. Derfor vil din hjemmeside simpelthen rangere højere, hvis den indeholder videomateriale. Teknologien er efterhånden også så langt fremme, at søgemaskiner kan “oversætte” lyd til tekst, og på samme måde “søge” i videoens lydspor (næææsten) ligesom med tekst. Der er dog lidt vej endnu på den front. Men video er på alle måder et genialt redskab til at gøre sig mere synlig i søgemaskinerne – og dermed generere mere salg. 

 

5. Video fungerer super godt på mobilen 

Den sidste gode grund er mere praktisk end faktuel, og det er drejer sig om at video simpelthen fungerer super godt til mobilen. Og hvorfor er det relevant? Fordi folk ofte sidder med snuden i deres telefoner, både derhjemme og når de er på farten. Markedsføring fungerer der, hvor kunderne befinder sig, og vi kan vist alle række hånden i vejret, når det kommer til at bruge tid på sociale medier. Og dem bruger vi oftere på vores telefon end andre enheder. Derfor er det naturligvis vigtigt, at man tilpasser indholdet til den platform, som man tænker at kunderne kommer til at se det på. 

 

 

Er du klar til at tage springet og kaste dig og din virksomhed ud i videomarkedsføring? Så synes jeg, du skal læse meget mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig med en enkel og professionel løsning, der passer til dig og dit brand. Det gør du nemlig lige her. 

Se andre indlæg

Kundecase

Case: Frederikshavn Golfklub

Hvordan fotografere man Golf? Det kan godt være mange tænker at det virker nemt