fbpx

Fotograf Johny Kristensen

Fotografens bedste tips: Baggrunden

Det sker tit, at den her stjæler opmærksomheden fra personen på et portrætbillede. Jeg taler selvfølgelig om baggrunden. 

En støjende baggrund har det med at ødelægge et ellers godt portrætbillede. Baggrunden skal være med til at fremhæve og skabe fokus på personen i centrum – ikke stjæle opmærksomheden. 


Når du vælger baggrund til dine portrætbilleder, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Kontrasten i baggrunden skal både stemme overens med:

  • Personen
  • Virksomhedens profil og stil
  • Andre billeder, som portrætbilledet skal indgå i sammenhæng med
  • Tøjvalget
  • Det signal, du vil sende med billedet.

For at en baggrund bliver god, er det vigtigt, at den er renset for unødige forstyrrelser. Forstyrrelsen kan være noget, der stikker ind i billedet, som fx andre mennesker, en albue, en kvart stol eller en gren fra et træ. Det gælder også store forskelle mellem skygge og sollys, som skaber for store kontraster i billedet. Det kan alt sammen være med til at trække opmærksomheden og øjet væk fra hovedpersonen på billedet. 


Det betyder ikke, at du ikke kan bruge en skov med træer eller en gågade med mennesker som baggrund, men det handler om at finde en baggrund, der komplimenterer og er i harmoni med personen og det signal eller budskab, du gerne vil sende med dit portrætbillede.


Det er et af de svære elementer, som jeg som fotograf er specialiseret i at hjælpe dig med: at finde den rigtigt gode baggrund, som passer til netop dig, din virksomhed og image. Se med på min sidste video og få helt styr på dét med baggrunden!

Tusind tak fordi du tog dig til til at kigge med! Jeg håber, at mine tips kan hjælpe dig på vej til det helt rette portrætbillede.

Har du ikke fået mine forrige tips med om hhv. tid, vinkel og lys? Så skynd dig ind og læs mere!

Se andre indlæg

Kundecase

Case: Frederikshavn Golfklub

Hvordan fotografere man Golf? Det kan godt være mange tænker at det virker nemt