Case: Erasmus & partnere – Et godt samarbejde, og et godt abonnement
Erasmus og partnere – Et godt samarbejde, og et godtabonnement Erasmus og partnere –
Da jeg fik nys om Jonas Dinesens næste store byggeprojekt, der skulle være med til at forvandle en af de mest attraktive grunde på Eternitten til et udsøgt lejlighedskompleks, fik jeg straks en idé. Det kriblede i mine fingre efter at få lov at sætte mit kamera op, og give Jonas dét, som i eftertiden har vist sig at være et af mine meget eftertragtede ydelser – nemlig en timelapsevideo af byggeprocessen.
Men hvad er timelapse egentlig, hvis man må spørge? Klik her og find ud af mere!
Hvis man kort og godt skal introducere timelapse, så er det én lang video, som koges ned til godt og vel 60 sekunder. Det vil altså sige, at et byggeprojekt, som har taget måske 1-2 år, kan fremvises på blot ét minut – og det er skida lidt fedt!
Og der skulle heller ikke meget forklaring til, før at Jonas sprang med ombord på timelapse-ideen. Han så potentiale i det både fra et markedsføringsperspektiv, men også fordi det gav ham mulighed for at holde overblikket over byggepladsen, når han ikke selv kunne være til stede. Men vigtigst af alt for Jonas var, at de i sidste ende ville have noget knivskarpt og unikt materiale, som de kunne vise til fremtidige samarbejdspartnere, når der blev spurgt ind til tidligere projekter.
Jonas havde heller ikke rigtig hørt om nogen, der tilbød den her slags video før, så han gik ind til samarbejdet med nysgerrighed og entusiasme. Og dette er på trods af, at mine kunder faktisk ikke skal gøre noget som helst ud over at kunne forsyne kameraet med strøm og noget sætte det op i.
KD Boliger er en virksomhed, der udvikler ejendomme. Direktøren hedder Jonas Dinesen, og han grundlagde selskabet for godt og vel 6 år siden.
Virksomheden opkøber jordstykker i Aalborg til større byggeprojekter såsom Aalborg Skyline, og har mange flere i kikkerten.
Vil du læse mere om deres fede byggeprojekter? Så hop ind her: www.kdboliger.dk
Med det samme at Jonas var gået med på idéen, gik jeg i gang med at udtænke en plan for forløbet og opsætningen af kameraet. Når jeg igangsætter et timelapseprojekt for en kunde, er der faktisk rigtig mange ting, jeg er nødt til at tage højde for. Det kan nemlig godt være, at der står “fotograf” på mit visitkort, men jeg går akkurat lige så professionelt og grundigt til værks, når det kommer til videoproduktion. Timelapse lyder måske enkelt – sæt et kamera op, tænd det og optag indtil byggeriet er færdigt. Tjo, sådan kan man da også se på det. Men så enkelt er det altså ikke.
I begyndelsen af samarbejdet med KB Bolig fandt jeg nemlig mig selv kravlende rundt på taget af en nærliggende bygning en blæsende regnvejrsdag i færd med at etablere kameraet. Den temmelige nervepirrende situation kan du se i billede ovenover, hvor den sorte træpæl skulle fungere som kameraholder. Perfekt udsyn! Da man regnede med at projektet ville strække sig over et år eller to, skulle kameraet spændes godt fast, så det kunne modstå alle de fire årstider. Men at få sikret kameraet var ikke den største udfordring for mig.
Den største udfordring var og er hver gang, at finde ud af præcis hvorhenne kameraet skal placeres. For når man står foran en bar jordknold og skal forestille sig et byggeri, der her tårner 13 etager op i luften, så skal man dælme være sikker på, det hele kan være i billedrammen på kameraet. For i mine øjne kan det godt blive noget værre sjusk, hvis man af den ene eller anden årsag skal til at flytte et kamera undervejs. Ikke fordi, at det ikke kan lade sig gøre, men når man går så meget op i at levere materiale i topkvalitet, som jeg gør, så skal der bare ikke være slinger i valsen – eller i videoen for den sags skyld. Heldigvis har jeg gennem mit årelange virke som fotograf været vant til at arbejde med at finde “den rigtige vinkel”.
For at sikre mig, at jeg altid følge med i, om der opstår problemer med optagelserne, er det vigtigt for mig at kunne følge med både online og “live”. På den måde er jeg altid sikker på, at der er strøm til kameraet, hvilket jo nok er det mest essentielle kriterie for at lave en timelapsevideo. Samtidig kan jeg også hurtigt opdage, hvis en genstand måske har forvildet sig ind foran linsen, og forstyrrer billedet. Som bygherrer var Jonas interesseret i løbende at få tilsendt billeder af projektet, netop for at kunne følge med i dets udvikling. Det var her jeg fik ideen, at han som kunde skulle have samme adgang til kameraet som jeg, og gjorde det straks til en del af ydelsen uden omkostninger. På den måde kunne Jonas selv tage og udvælge lige præcis de billeder, han ønskede af byggeprojektet.
Denne del af ydelsen har faktisk vist sig at være en endnu større glæde for Jonas end forventet. At have adgang til livekameraet 24 timer i døgnet, der har 14 dages hukommelse, som han kan se tilbage i, har været en kæmpe fordel. Dette har blandt andet drejet sig om at sikre, at de store projektørlamper tænder og slukker på de rigtige tidspunkter, så de ikke bruger en masse unødvendig strøm. Og dette er naturligvis vigtigt, når man gerne vil tænke grønt.
I og med at byggeprojektet “Skyline” stadig er under opførelse, vil KB Boliger få tilsendt den færdige timelapse-video, når projektet afsluttes formentligt i foråret 2022. Men derfor skal I selvfølgelig ikke snydes for at se hvordan sådan en timelapse-video kan se ud. Derfor kan du se første timelapse-del af KD Boligers byggeri lige her:
Erasmus og partnere – Et godt samarbejde, og et godtabonnement Erasmus og partnere –
Hvordan fotografere man Golf? Det kan godt være mange tænker at det virker nemt
Et stærkt koncept Da Rikke og Michael for godt og vel fire år