fbpx

Fotograf Johny Kristensen

Case: HM Regnskab | Portrætter der gør en forskel

Når pilen peger indad

Kender du det? Når du hopper ind på en hjemmeside, ser dig lidt omkring og måske ret hurtigt ender med at lukke den ned, fordi indholdet ser sjusket og uprofessionelt ud? Dette kender Hans-Jacob Møgelmose til, der til daglig driver virksomheden HM Regnskab i Brønderslev, som i dag har 6 medarbejdere. Mangel på professionelle billeder og ordentligt materiale på virksomheders hjemmesider kunne til tider føre til irritation hos Hans-Jacob. Det fik ham til at reflektere over, om hans egen hjemmeside også kunne optimeres lidt, for som han selv sagde: Pilen peger jo indad.

 

Det var i den forbindelse, at Hans-Jacob og jeg startede vores samarbejde. Beslutningen var taget – der skulle tages nye portrætbilleder af både ham selv og hans medarbejdere. Virksomhedens online tilstedeværelse skulle udstråle den samme kompetente og professionelle tilgang, som man møder på regnskabskontoret til hverdag. Hvordan man fremstår i den digitale verden er efter min mening mindst lige så vigtig, fordi ens hjemmeside fungerer som reklamesøjle. Folk forventer også, at man klæder sig efter sin branche. Derfor skulle kunderne hos HM Regnskab være i stand til at se præcis hvem, de var i kontakt med, og her vil et godt portrætbillede af de ansatte kunne være med til at øge trygheden og tilliden til de selv samme kunder. Den opgave var jeg helt klar på at løfte.

Foto: Johny Kristensen - www.johnykristensen.dk
Foto: Johny Kristensen - www.johnykristensen.dk
Foto: Johny Kristensen - www.johnykristensen.dk

Hvorfor hyre en professionel fotograf?

Nogle spørger måske sig selv: Jamen hvorfor er det så vigtig at betale en fotograf for at komme ud og tage de her billeder? Det er egentlig meget simpelt: fordi det professionelle udtryk er at hente i viden. Når du får hjælp af en, der har så meget erfaring med portrætbilleder til professionelt brug, som jeg har, ved jeg også lige præcis hvordan, man får det bedste resultat. Dette handler både om lysopsætning, efterbehandling af billederne, hvordan klienten skal stå og hvordan man får folk til at slappe af, når de skal fotograferes. Det umuligt at få det samme udtryk ved at klikke lidt med sin mobiltelefon. Ifølge Hans-Jacob sparede det også virksomheden enormt meget tid at give ansvaret for denne opgave til mig som den professionelle fotograf.

3 hurtige!

#1

HM Regnskab er et regnskabskontor, der hjælper små og mellemstore virksomheder med at holde styr på tal og regnskaber.

#2

Chefen for HM Regnskab hedder Hans-Jacob Møgelmose, som til daglig leder sine seks medarbejdere fra basen i Brønderslev.

#3

Du kan læse meget mere om HM Regnskab og holdet bag lige her www.hm-regnskab.dk

 

“En af fordelene ved at arbejde sammen med Johny var blandt andet, at det bare blev ordnet. Jeg bestilte ‘varen’ og så kom det. Datoer og opsætning blev bare klaret.”

Hans-Jacob Møgelmose Indehaver af HM Regnskab

Det er naturligvis ikke mange, jeg møder, der decideret elsker at stille sig op foran et kamera og få taget portrætbillede. Faktisk leder jeg stadig efter den gyldne formel for dette, da alle mennesker jo er forskellige. Men et trick eller to er jeg da nået frem gennem tiden. Noget som jeg ofte prøver først er at åbne stille og roligt op for en snak med personen, som skal have taget portrættet. På den måde kan man flytte fokus lidt væk fra, hvad der skal til at ske, hvilket kan hjælpe vedkommende til at slappe mere af. Dette kan for eksempel også være, at jeg lige beder dem om at rette på halskæden eller kraven på skjorten, også selvom det måske ikke er nødvendigt. Små kommentarer som disse kan være med til at give personen en følelse af, at de er medvirkende til at vi sammen skaber et godt portrætbillede. 

 

I min branche synes jeg, at det som er allervigtigst, er bare at behandle alle som mennesker, og have forståelse for at det kan være grænseoverskridende at stå foran kameraet, især hvis man føler sig utilpas. Men jeg ser samtidig også dette som et nødvendigt (og kortvarigt!) onde for at hjælpe mine kunder med at udstråle professionalisme. Nogle af medarbejderne hos HM Regnskab havde følt sig lidt nervøse over ideen om nye portrætter. Dét, jeg gjorde for at hjælpe dem så godt som muligt, var at give dem en lille guide til hvordan, man kan forberede sig. Dette havde været en stor hjælp og skabt ro i dagene op til fotosessionen. De nye portrætbilleder vil du snart kunne se på HM Regnskabs hjemmeside og online profiler.

 

Står du selv og godt kunne tænke dig at vide, hvordan man kan forberede sig til at få taget portrætbillede? Så hop ind på siden her, og find min guide: Det gode portrætbillede kræver god forberedelse” nederst på sitet.

“Jeg følte mig tryg i processen. Samarbejdet har været en positiv oplevelse, og jeg var tryg ved, at der ville komme et godt resultat ud af arbejdet. Nogle gange kan man bestille noget, som ikke lever op til forventningerne, men her vidste jeg at det ville.”

Hans- Jacob Møgelmose Indehaver af HM Regnskab

Se andre indlæg

Kundecase

Case: Frederikshavn Golfklub

Hvordan fotografere man Golf? Det kan godt være mange tænker at det virker nemt