fbpx

Fotograf Johny Kristensen

7 tips til kontorindretning fra en garvet erhvervsfotograf

Kontorindretning er langt fra ligegyldigt.  

Faktisk er det helt essentielt for at skabe en velfungerende arbejdsplads. Og det er bestemt ikke kun det praktiske som ergonomiske stole og hæve-/sænkeborde, der gør en stor forskel. 

 

Du er der (næsten) hver dag – så hvorfor ikke gøre noget ud af indretningen?

Drømmer vi ikke allesammen om at være glade, både når vi klokker ind og ud fra arbejdspladsen? 

Uanset om du er arbejdsgiver eller ansat, kan du være med til at skabe et hyggeligt kontormiljø, der samtidig fungerer godt som arbejdsplads. 

 

Men lad os bare være ærlige. Det kan være en udfordring at ramme hovedet på sømmet, når du skal indrette et kontor. 

Indretning skal tilgodese alle, og så vil du nok også gerne have et sted, hvor du kan være pavestolt, hver gang en potentiel kunde træder ind ad døren. 

 

Lad mig bare være ærlig: 

Jeg er ikke ekspert i hverken arbejdsstillinger eller ergonomiske stole

 

Til gengæld ved jeg:

En hel del om, hvordan du skaber stemninger gennem æstetik og visuel indretning. 

 

Vil du gerne gøre dit kontor lidt sjovere at være i og samtidig give plads til inspiration, nytænkning og gladere medarbejdere? Så lad os bare springe direkte ud i det.

(pssst – mine tips kan også sagtens bruge til indretning af hjemmekontoret!)

NB_MG_3254-Johny-Kristensen-1-scaled
underåben-himmel-scaled
Sofa-Poster-Mock-Up_NY

7 tips til kontorindretning, der skaber et endnu bedre arbejdsmiljø

 

Tip #1 | Lys, lys og atter lys

Lyssætningen er afgørende for at få et godt billede i kassen – og det samme gælder sådan set på dit arbejde. Mange af os bruger hver dag mange timer foran skærmen, og hvis ikke lyset er i orden, risikerer du hovedpine, træthed og generelt bare mindre lyst til dit arbejde. 

 

En ting er, at det er vigtigt, lyset er godt og så tæt på dagslys som muligt. En anden ting er, at det er godt at have mulighed for at indstille lyset forskelligt. 

 

Så for at opsummere:

 • Det er vigtigt at have klart og godt lys over hele kontoret – det er lys, der skal være så tæt på dagslys som muligt, da det fremmer både sundhed og produktivitet.

 • Sørg for at have mulighed for at justere dit lys. Du kan bruge lysdæmpere. Men endnu bedre flere forskellige lamper. Det kan være bordlamper, skrivebordslamper, pendler, gulvlamper, så længe, du har mulighed for at ændre din belysning. 

   

Tip #2 | Sørg for, at der er noget inspirerende på væggene

Er der noget mere uinspirerende og fladt at kigge på, end en helt bar væg? Ikke hvis du spørger mig (kedelige overflader er måske et af fotografens værste mareridt). 

Jeg siger ikke, at du skal skeje ud på alle dine vægge. Men jeg siger, det er vigtigt, at dit kontor ikke er fuldstændig spartansk indrettet. Engang i mellem har dine øjne brug for en pause, og hvis du ikke lige har en vild udsigt fra dit vindue, er det essentielt, at du har noget på dine vægge, du kan finde inspiration i. 

 

Vælg derfor nogle billeder og plakater, der skaber en god stemning – og hvor der samtidig er plads til at gå på opdagelse. 

Ved du ikke, hvilke plakater du skal vælge? 

 

>> Start med at hoppe direkte ind på min plakat-shop, hvor du finder 10 plakater med naturen i centrum.

Fotograf Johny Kristensen
1-1-scaled
Fotograf Johny Kristensen

Tip #3 | Vær ikke bange for farver og mønstre

Nej, kontorindretning behøver ikke at være kedeligt. Selvfølgelig skal kontoret være et sted, der udstråler professionalisme. Men det skal samtidig afspejle jer (spørger du mig, er det også to sider af én sag). 

Og helt ærligt:

Hvor professionelt synes du lige, at super kedelig indretning er?

Du kan sagtens tænke ud af boksen, når det kommer til idéer til kontorindretning. Det handler om at skabe et fedt miljø, og her skal du ikke være bange for at tune ind på din kreative side. 

 

Her er et par idéer til kreativ kontorindretning 

 

 • Vær ikke bange for farver. Vælg nogle neutrale løsninger til det, I bruger meget (skriveborde, stole, borde og så videre), og hav modet til at gå lidt mere amok med dekorationer, puder og så videre.

 • Vægge behøver ikke altid at være æggeskalshvid eller knækket hvid. Er du ikke helt klar til at male alle vægge, så start med at male en enkelt væg. Det skaber en god rumfølelse og dybde i rummet, og så giver det bare en helt anden dynamik og stemning i et lokale. 

 • Tag indretningen til next level med tapeter. I stedet for at male en væg, kan du også vælge at tapetsere en enkelt væg. Det giver masser af liv og dybde, og så fås tapet i dag i et hav af versioner, så det er nemt at finde noget, der passer hos jer. 

En anden ide (som jeg er særligt glad for), er at få taget unikke billeder af jeres virksomhed og medarbejdere, som I kan få printet som plakater eller tapet. 

 

 

Tip #4 | Et kontor må godt være hyggeligt

Hvem har sagt, at et kontor eller en arbejdsplads ikke kan være hyggelig? Hvis du er på udkig efter kontorindretning inspiration, er det at skabe hygge et godt sted at starte.

 

→ Vær ikke bange for at bruge stearinlys, tæpper, puder, sofaer og lænestole, når du indretter dit kontor. Det skaber en god stemning, og det er guld værd at have et andet sted end foran computeren. 

 

Faktisk har man ofte de bedste samtaler, når man netop ikke sidder foran computeren. Så et godt tip er at indrette “hyggekroge”, hvor du kan mødes over en kop kaffe med en kollega eller lukke en handel med en kunde.

1-2-scaled
Portfolio_Kim-Bengtsen_Sidder-ved-billedvæg-1
1-3-scaled

Tip #5 | Hold rod på et minimum med ordentlige opbevaringsløsninger

Det her er helt sikkert en arbejdsskade. Men jeg ved, at jeg langt fra er den eneste. Jeg er ikke kæmpe fan af rod (for at sige det på en pæn måde), og rigtig mange har det på samme måde. Rod på skrivebordet er lig med rod i hovedet. 

 

Men rod er for pokker uundgåeligt – det er jo levet liv! Du kan heldigvis gøre det noget nemmere for dig selv ved at investere i nogle ordentlige opbevaringsløsninger. 

Sørg for, at du har et sted til dine papirer, at du har skuffer til helt bestemte ting (her er jeg total overforbruger af labels og min dymo er min bedste ven – men hver sin smag) og generelt at dine ting har et ”hjem”. 

 

Og det bedste tip? Hav rodeskuffer! Dediker et par skuffer til de ting, der ikke rigtig har en plads. Det kan godt være, at det roder i skuffen, men det giver øjet ro, og så er oprydningen lynhurtigt klaret. 

 

Så sørg for, at du har:

 • Reoler. Reoler kan bruges til opbevaring og som rumdelere. Rumdelere kan være gode til at skabe “rum” i store lokaler, og så kan du også spice indretningen op med et par nipsting.

   

 • Skuffer, hvor der er plads til alle dine ting. 

   

 • Kasser, ringbind, papirreoler, brevbakker eller hvad end, der passer til dit behov.

   

 • Opbevaring på dit skrivebord til kuglepenne, tusser, papir og det, du ellers bruger tit.

   

Tip #6 | Gør dit skrivebord mere personligt

Du sidder mange timer ved dit skrivebord hver eneste dag. Derfor er det langt fra en dum idé at gøre det lidt mere til dit eget. 

 

 

Sørg for, at du føler dig hjemme ved dit skrivebord. Det er i sidste ende med til at øge din arbejdsglæde. 

 • Vælg opbevaringsløsninger i farver og mønstre, du godt kan lide. 

   

 • Hav en buket blomster på bordet (vi har for nyligt investeret i evighedsblomster på vores kontor – det giver liv og farver til bordet, og så skal de ikke vandes. Smart!).

   

 • Tag nogle personlige ting med hjemmefra. Det kan være billeder af dine børn, din mand, kat eller en sjov figur, der betyder noget for dig.

   

Tip #7 | Giv kontoret liv og luft med grønne planter

Den sidste her kommer nok ikke bag på nogen. For at planter hører til på en liste med kontorindretning idéer er ikke ligefrem at opfinde den dybe tallerken. Men på den anden side føles det også helt forkert at udelade den. 

 

 

Grønne planter hører hjemme på den her liste og ethvert kontor, fordi:

→ De sørger for et bedre indeklima. Ja, der kan jo godt blive lidt tæt på sådan et kontor. Og her er planter idéelle til at skabe et bedre klima. Der findes planter, der producerer mere ilt end andre. Er det for indeklimaets skyld, skal du gå efter bladrige planter som liljer, orkidéer, drageblodstræ, aloe vera, bregner, svigermors skarpe tunge, birk og efeu.

 

→ Du tager lidt af naturen med ind. Det skaber liv, stemning og i sidste ende velvære (og hvis du er så uheldig at have et kontor med mange mørke hjørner, findes der i dag mange fine plastikplanter, der har næsten samme effekt). 

 

→ Du får noget levende på kontoret, som ellers er fuldt af knap så levende ting. Og her er én ting udseendet. Noget andet er det liv og den stemning, de skaber. Og det er i sidste ende med til at give bare lidt mere indre ro. 

M-2-scaled
Storebaelt2-scaled
M-4-scaled

Nej, jeg er ikke indretningsekspert – men jeg ved en ting eller to om at skabe stemning

 

“Johny, du er jo fotograf – ikke indretningsekspert?”

 

Nej, det kan jeg ikke lige prale af…

 

Til gengæld har jeg tonsvis af erfaring med, hvordan man får lys, opsætning og indretning, farver og mønstre til at gå op i en højere enhed for til sidst at stå med det perfekte billede. 

 

Selvom det måske virker som to meget forskellige ting, er det meget af det samme, jeg bruger i forhold til kontorindretning.  

 

Når det så er sagt, så håber jeg, at du har fået noget ud af mine 7 tricks – og at du måske selv tager dem i brug. Send mig endelig et billede, hvis du gør – eller del dine bedste idéer til kontorindretning!

 

 

Trænger kontorvæggene til en overhaling? Jeg har et forslag

Er dine vægge derhjemme eller på kontoret lidt trætte og triste at se på? Så har jeg muligvis løsningen – jeg har nemlig fået lavet nogle af mine absolut favoritmotiver til plakater. Og dem kan du få fingrene i. 

 

Hop direkte ind på min plakat-shop og få fingrene i din plakat med det samme >>

Se andre indlæg

Kundecase

Case: Frederikshavn Golfklub

Hvordan fotografere man Golf? Det kan godt være mange tænker at det virker nemt