fbpx

Fotograf Johny Kristensen

Her er mine 12 bedste billeder fra året 2021!

Året er ved at gå på hæld, og sikke et fantastisk 2021 det har været. For at runde disse tolv hæsblæsende måneder af, har jeg samlet mine tolv bedste billeder og dertilhørende sjove småhistorier fra året der gik. Læn dig derfor blot tilbage i sofaen med en varm kop kaffe, og lad mig vise dig alt fra møder med kendte, rejseoplevelser, makrelmadder og meget mere. Rigtig godt nytår derude!

1. Rikke Jacobsen

Rikke Jacobsen er temmelig sej i mine øjne. Og det hun ikke kun fordi, at hun står bag en række smukke designs for Royal Copenhagen, men også fordi hun bare er en vanvittig dygtig kunstner. Og når vi taler om øjne, så er det nok noget af dét, jeg finder helt vildt dragende ved lige netop dette billede. Passionen i Rikkes øjne og vildskaben i hyænens, hvis snerrende og yderst realistiske træk har en yderst dragende effekt, hvis man spørger mig. Derfor skal dette naturligvis med på listen over mine bedste billeder fra året der gik. 

2. Lago Di Braies, Italien

Selvom 2021 var ramt af restriktioner og nedlukninger, så øjnede jeg i oktober måned et lille vindue til at komme lidt ud af landet (naturligvis under lovlige og påpasselige forhold). Derfor pakkede min makker og jeg bilen, og kørte et smut til Norditalien for at tage billeder af det helt igennem fantastiske landskab, som Dolomitterne er. Selvom området er kendetegnet af skarpe bjergformationer, der nærmest skyder op af landskabet, så var det alligevel dette dronebillede fra Lago Di Braies, der vandt en særlig plads i mit hjerte. Om så det er den utrolig simple komposition, eller hvordan de rødbrune både står i kontrast til det smaragdgrønne vand der gør, at jeg finder billedet så dragende, det ved jeg ikke. Men smukt er det i hvert fald. 

3. Le Feu Fires

Le Feu er en virksomhed, der har gevaldigt vokseværk. Deres æstetiske biopejse indtager markeder verden over, og det er ikke længe siden at selveste National Geografic tog interesse i deres grønne tiltag. Det siger vist ikke så lidt. Jeg har haft fornøjelsen af at skyde adskillige produkt- og kampagnebilleder for virksomheden i dette år, og dette er nok et af mine absolut yndlingsbilleder derfra. Roen, minimalismen og det æstetiske udtryk kan bare et eller andet. Det er lige før man se sig sidde foran pejsen denne hyggestund, og det er langt henad vejen målet, når jeg skyder billeder for mine klienter.  

Le Feu - Fotograf Johny Kristensen

4. VisitDanmark

Hele Danmarks rejseguide-darling bankede lige pludselig på døren (eller nok nærmere smed en email), da de stod og manglede en erfaren fotograf til et projekt om madscenen i Aalborg. Og dette samarbejde kunne jeg kun kaste mig begejstret over! Her gik det virkelig op for mig hvor ufattelig meget spændende og unikke spisesteder, vi har her i byen. Det var derfor heller ikke svært at udvælge et af mine favoritter: “Dåsemad” fra Cafe På Fjorden. Længe skal man lede efter sådan en kreativ form for servering. Og denne charmerende præsentation af sardiner, pøller og alverdens urtecremer får mig stadig til at trække på smilebåndet, så naturligvis skulle den med i mine bedste billeder fra i år. 

5. Yggdrasil Commodities

En blændende stjernehimmel som baggrund havde faktisk også været pænt passende for disse to herrer Søren og Søren, for deres virksomhed Yggdrasil Commodities har ved gud kurs mod stjernerne. Ved hjælp af vind og vejr er de nemlig i stand til at forudsige priserne på strøm, og det har de rivende succes med. Og når der er succes, er der som regel også en masse omtale. Derfor var jeg med de to ildsjæle ude og skyde nogle fede pressebilleder til deres portfolie, og var der en bedre måde at formidle deres virke end at tage portrætbillederne foran en vindmøllepark? Det tror jeg næppe. Lige netop dette billede er blevet bragt i medier såsom Nordjyske, og det kan jeg ikke lade være med at være lidt stolt af. Det er fedt at få lov at arbejde med virksomheder, hvor man virkelig mærker passionen, hvilket nok også ligger til grund for at jeg betragter dette billede som ét af mine bedste fra dette år. 

6. Johannes Langkilde

Humøret (og musikken) var høj, da jeg havde fornøjelsen af at fotografere selveste Johannes Langkilde til forsiden af APPETIZE magasin. Hvad mange måske ikke ved om Johannes, så er han lidt af et multitalent inden for det musikken.  Jeg fik derfor fornøjelsen af at opleve en mindre “live koncert” med Langkilde bag det sorte flygel, mens jeg tog billederne. Der skulle nemlig laves en portrætserie, hvor musikken var i fokus. Og findes der et bedre sted til indfange dette end i Musikkens Hus? Det tænker jeg ikke. Efter at have vandret bygningen tynd, fandt vi endelig et tomt lokale. I midten stod et kæmpestort sort flygel og endevæggen var dækket af et flaskegrønt velourtæppe. Jeg kunne med det samme se de skarpe kontraster for mig med den hvide skjorte i de mørke omgivelser. Perfekt. Og som du kan se, blev de endelige billeder temmelig fede, hvis man spørger mig. Særligt dette billede sad lige i skabet, og skulle derfor (naturligvis) med på listen over mine bedste billeder fra 2021.

7. Hammerknuden, Bornholm

Ib Mossin havde fat i den lange ende, da han tilbage i 1959 erklærede Bornholm som værende den dejligste ferieø af dem alle. Og det statement kan jeg kun erklære mig enig i. For i maj måned pakkede jeg mine tasker og drog til solskinsøen i Østersøen for at fotografere den vilde natur og de mystiske klippeformationer, og lad mig sige det sådan.. Det er umuligt ikke at blive forelsket i dette dragende landskab. Derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at dette billede var nødt til at komme med på min liste over favoritskud fra dette år. Området her hedder Hammerknude. Det er noget af det nordligste, du kan komme på Bornholm, hvis du selv kunne være interesseret i at få kaste dig over dronefotografi derovre.

8. Sebastian Aagaard-Williams 

Mange husker nok Sebastian for sin optræden i julekalenderen Jesus & Josefine samt drengegruppen B-Boys for en del år tilbage. Men hvad nogen måske ikke ved, så er Sebastian faktisk i gang med at afrunde sit fjerde år som skuespiller på Aalborg Teater, hvor han har medvirket i bl.a. Fyrtøjet og West Side Story. I den anledning havde jeg fornøjelsen af at skyde en mindre portrætserie, der naturligvis skulle afspejle hans fremmarch på skuespillerscenen. Derfor er lige netop dette motiv med det skabe scenelys, de ikoniske røde sæder og en tilbagelænet Sebastian med et glimt i øjet et af mine bedste billeder fra i år. Det er nemlig både stemningsfyldt, beskrivende og fuld af nærvær. 

9. P4 Nordjylland

Husker du Mette Frederiksens famøse makrelmad, der en vinterdag i februar pludselig delte vandene i det lille kongerige? For hvordan laver man egentlig en lækker – som i LÆKKER – makrelmad? Her var radiokanalen P4 hurtige til at tage den debat op, og tog fat i mig for trække lidt på min ekspertise i at tage mundvandsløbende madbilleder.  Dette resulterede i nogle fornøjelige timer i studiet, hvor jeg delte tips og tricks med lytterne, og naturligvis kom med mit eget bud på den perfekte makrelmad. Og ja, selvom at selve billedet måske ikke er prægende, så får det alligevel lov at komme med som et af mine favoritbilleder fra året der gik. Dette er nok særligt på grund af dets sjove baggrundshistorie. 

10. KARAKTER arkitektur

Jeg har haft fornøjelsen af at følge mange virksomheder med vokseværk i dette år, og tegnestuen KARAKTER arkitektur med Mai Brink i spidsen har ikke været nogen undtagelse. Faktisk har jeg både taget adskillige nye medarbejderportræts, billeder af byggerprojekter, stemningsbilleder fra deres kontor i Nibe, men der var bare et eller andet over dette motiv, som gør at jeg selv synes, det helt sikkert skulle med som et af de bedste billeder fra året der gik. Billedet er taget med dronen, og jeg er vild med følelsen af, at man svæver hen over tegnebordet, hvor de mange ildsjæle er i gang med at kreere. 

11.  Profox

 De glødende gule lamper og skæret fra scenelyset, der bader Mikkel i blå farver. Som fotograf er det svært ikke at lade sig drage af disse diskrete kontrastfarver, som I jo godt ved, jeg er helt vild med i billeder. Og det er nok også noget af dét, der var med til at afgøre hvorfor, jeg valgte at dette billede skulle med. Men noget er andet er helt sikkert også, fordi jeg kender Profox, og ved hvilket vanvittigt stærkt stykke arbejde de ligger i at levere både lyd og lys til, ja.. Nok alt hvad du kan komme i tanker om inden for eventverden. Mange tænker nok ikke over, hvor stor forskel sådan et arbejde faktisk gør for en samlet oplevelse, så derfor vil jeg gerne give denne lille hyldest til Profox’ indsats.

12. Bent Hansen

 Jeg afrunder min liste over årets bedste billeder af med noget, som måske for nogen virker ganske simpelt. Jeps, en træstol på en hvid baggrund. Men som fotograf lever jeg blandt andet af at tage smukke billeder af mine klienters produkter, og hvordan kan man ikke synes det er hammerfedt, at få lov at fotografere sådan en klassiker her? Eller nærmere sagt: Asger-stolen? Dét at være fotograf har mange nuancer, og jer som følger mig, ved hvor meget jeg elsker spraglede og farverige billeder. Men der er altså også bare noget over det fuldstændig minimalistiske udtryk, hvor én enkelt ting får lov at stjæle al opmærksomheden. Og det må man sige, at denne smækre designerstol formår at gøre. Tak for et forrygende år!

Se andre indlæg

Kundecase

Case: Frederikshavn Golfklub

Hvordan fotografere man Golf? Det kan godt være mange tænker at det virker nemt