fbpx

Fotograf Johny Kristensen

Madbilleder,
der får tænderne til at løbe i vand

Hvordan fanger man essensen af en lækker menu, så det kan smages helt ude på den anden side af skærmen? 

Det her kender i helt sikkert:

Du, din familie eller din udkårne har besluttet, at det er tid til lidt forkælelse, så I vil ud at spise (eller måske har I bare brug for et afbræk fra madlavning, rengøring og den daglige trummerum?).

 

I er egentlig friske på at prøve noget nyt, så I går på opdagelse i de restauranter og caféer, der er i nærheden af jer.

Så er spørgsmålet, om I vælger:

Den restaurant, der har flotte, lyse billeder, der får tænderne til at løbe i vand? Hvor man næsten kan dufte, smage og mærke stemningen igennem billederne på deres side?

 

Eller et sted, hvor billederne er anonyme (og måske lidt grynede, mørke og kedelige), og hvor I må gætte jer lidt frem til, hvordan både stemning, indretning og mad er ud fra lidt tekst og et menukort?

Når jeg laver dine madbilleder, sørger vi sammen for at lave billeder, der viser din virksomhed, som den er – med glimt i øjet, hygge, seriøsitet eller noget helt fjerde.

Når jeg fotograferer madbilleder, er det med respekt for madlavningens kunst

At fotografere madbilleder er en kunst, der kan være svær at mestre. Dine kunder skal kunne fornemme duftene, smage krydderierne og mærke den stemning, du gerne vil skabe.
Madbilleder skal med andre ord tage dine kunder i hånden og tydeligt vise dem, hvad det er, de får serveret, når de besøger dig.

 

Det kræver respekt for de råvarer, kokken bruger til at trylle maden frem med – og et særligt blik for det, der gør, at man kan mærke maden helt ude på den anden side af skærmen, kogebogen eller menukortet.
Og det er den respekt, det engagement og det drive, jeg har, når jeg skyder madfotos.

Hemmeligheden bag succesfulde madbilleder? At tale til alle sanserne

Når et madbillede skal i kassen, handler det for mig om at fange rettens autenticitet i et kraftfuldt billede. Og det virker måske lettere sagt end gjort. For et madbillede, der sælger, skal tale til alle sanserne. Man skal kunne se det æstetiske (man spiser trods alt også med øjnene), smage krydderierne på tungen, blive forført af dufte, mærke konsistenser og høre de knitrende, boblende eller sydende lyde. Alt sammen fra et billede. Og så skal det samtidig give et klart billede af din restaurant eller cafés brand. Man skal kunne mærke maden – og man skal kunne mærke dig og den stemning, dit brand står for. Men… Vi er to om det her.

 

Jeg har kompetencerne, der skal til, for at tale til sanserne. Men der er kun én af os, der har indgående viden om din forretning – og hvis æstetik, sanselighed og din brand-identitet skal gå op i en højere enhed, skal vores kompetencer slås sammen. Det har jeg heldigvis stor erfaring med, og jeg ved præcis, hvilke knapper jeg skal trykke på!

Når du får lavet madbilleder hos mig, vil du fra start til slut:

  • Mærke det engagement, jeg lægger i opgaven. Dine madbilleder skal sælge, og jeg er først tilfreds, når du er.
  • Opleve, at jeg gør mit absolut bedste for, at du skal føle dig i trygge hænder. Jeg planlægger alt fra start til slut – det betyder, at du med ro i maven kan koncentrere dig om andre, vigtigere projekter, og du kan føle dig helt tryg ved, at der er styr på det.
  • Se, at jeg går fuldt ud ind i dit projekt. Mit mål er, at oplevelsen bliver god (og resultatet præcis, som du ønsker det). Derfor starter vi altid med en grundig forventningsafstemning, så du får det resultat, du har i tankerne.

Du har som regel en idé om, hvordan du gerne vil have det færdige resultat – du mangler garanteret bare det sidste skub. Det er her, jeg som fotograf kommer ind i billedet. Jeg hjælper dig nemlig med at fuldende visionen med professionel sparring og kompetencer indenfor fotografier med kundemagnetisk fokus.

Jeg står klar til at hjælpe dig i mål med:

  • Madbilleder til reklame, der får dig og din forretning til at skille sig ud.
  • Madfotografier til din hjemmeside eller webshop, så dine kunder næsten ikke kan lade være med at trykke “bestil”.
  • Billeder til menukort, så det er nemt, indbydende og overskueligt at gå på opdagelse i din menu.
  • Madbilleder til kogebøger, der ikke bare får dine kunder til at forelske sig i dine retter – men også give dem mod på rent faktisk at kaste sig med hovedet først ud i gastronomiens verden.

Har du måske også brug for fødevarerbilleder, fødevarefotos eller fødevarerfotografering? Klik her for at komme direkte ind til produktfotografering

Hos dig eller mig? Du bestemmer!

Uanset hvilken opgave, jeg går til, har jeg to mål:

1. At tage billeder, som både du og jeg kan være stolte af
2. At skabe et rum, hvor der er plads til kreativitet, og hvor du føler dig godt tilpas

 

Så når jeg tager madbilleder, bestemmer du selv hvor, hvornår og hvordan det skal foregå. Vi kan skyde madbilleder i mit studie på Fyensgade i Aalborg, men jeg kommer også gerne ud til dig.

 

Ved du ikke, hvad der passer bedst til det udtryk, du gerne vil ramme? Jeg har altid tid til en snak med dig, hvor vi sammen kan finde den idéelle løsning.