Madbilleder, der får tænderne til at løbe i vand

Hvordan fanger man essensen af en lækker menu, så det kan mærkes helt ude på den anden side af skærmen? 

Det kan være en udfordring at tage madbilleder, der ikke bare får tænderne til at løbe i vand – men som også fanger den essens og stemning, der er mindst lige så vigtigt, når der skal tages professionelle madbilleder.

Det her kender i helt sikkert:

Du, din familie eller din udkårne har besluttet, at det er tid til lidt forkælelse, så I vil ud at spise (eller måske har I bare brug for et afbræk fra madlavning, rengøring og den daglige trummerum?). 

I er egentlig friske på at prøve noget nyt, så I går på opdagelse i de restauranter og caféer, der er i nærheden af jer. 

Så er spørgsmålet, om I vælger:

→ Den restaurant, der har flotte, lyse billeder, der får tænderne til at løbe i vand? Hvor man næsten kan dufte, smage og mærke stemningen igennem billederne på deres side?

Eller

→ Det sted, hvor billederne er anonyme (og måske lidt grynede, mørke og kedelige), og hvor I må gætte jer lidt frem til, hvordan både stemning, indretning og mad er ud fra lidt tekst og et menukort?

Vi to ved jo godt, hvad I vælger… 

Og det vælger I, fordi I kan mærke restauranten (og jeres egne knurrende maver), allerede før I er der. 

Og det kan I, fordi billederne simpelt og effektivt giver jer et autentisk indtryk af både mad, stemning og miljø – og det er derfor, professionelle madbilleder er uundværlige. Madbilleder og madfotografi er ansigtet udadtil – og et af de mest effektive greb, når det kommer til at lukke sultne kunder ind ad døren. 

Når jeg laver dine madbilleder, sørger vi sammen for at lave billeder, der viser din virksomhed, som den er – med glimt i øjet, hygge, seriøsitet eller noget helt fjerde.

Når jeg fotograferer madbilleder, er det med respekt for madlavningens kunst

At fotografere madbilleder er en kunst, der kan være svær at mestre. Dine kunder skal kunne fornemme duftene, smage krydderierne og mærke den stemning, du gerne vil skabe. 

Madbilleder skal med andre ord tage dine kunder i hånden og tydeligt vise dem, hvad det er, de får serveret, når de besøger dig. 

Det kræver respekt for de råvarer, kokken bruger til at trylle maden frem med – og et særligt blik for det, der gør, at man kan mærke maden helt ude på den anden side af skærmen, kogebogen eller menukortet. 

Og det er den respekt, det engagement og det drive, jeg har, når jeg skyder madfotos.

Hemmeligheden bag succesfulde madbilleder? At tale til alle sanserne

Når et madbillede skal i kassen, handler det for mig om at fange rettens autenticitet i et kraftfuldt billede. Og det virker måske lettere sagt end gjort. For et madbillede, der sælger, skal tale til alle sanserne. 

Man skal kunne se det æstetiske (man spiser trods alt også med øjnene), smage krydderierne på tungen, blive forført af dufte, mærke konsistenser og høre de knitrende, boblende eller sydende lyde. Alt sammen fra et billede. 

Og så skal det samtidig give et klart billede af din restaurant eller cafés brand. Man skal kunne mærke maden – og man skal kunne mærke dig og den stemning, dit brand står for. 

Men… Vi er to om det her. 

Jeg har kompetencerne, der skal til, for at tale til sanserne. Men der er kun én af os, der har indgående viden om din forretning – og hvis æstetik, sanselighed og din brand-identitet skal gå op i en højere enhed, skal vores kompetencer slås sammen. 

Det har jeg heldigvis stor erfaring med, og jeg ved præcis, hvilke knapper jeg skal trykke på – også selvom du måske ikke selv gør. 

Når du får lavet madbilleder hos mig, vil du fra start til slut:

 • Mærke det engagement, jeg lægger i opgaven. Dine madbilleder skal sælge, og jeg er først tilfreds, når du er. 

 • Opleve, at jeg gør mit absolut bedste for, at du skal føle dig i trygge hænder. Jeg planlægger alt fra start til slut – det betyder, at du med ro i maven kan koncentrere dig om andre, vigtigere projekter, og du kan føle dig helt tryg ved, at der er styr på det.

 • Se, at jeg går fuldt ud ind i dit projekt. Mit mål er, at oplevelsen bliver god (og resultatet præcis, som du ønsker det). Derfor starter vi altid med en grundig forventningsafstemning, så du får det resultat, du har i tankerne. 

Du har som regel en idé om, hvordan du gerne vil have det færdige resultat – du mangler garanteret bare det sidste skub. Det er her, jeg som Aalborg fotograf kommer ind i billedet. 

Jeg hjælper dig nemlig med at fuldende visionen med professionel sparring og kompetencer indenfor fotografier med kundemagnetisk fokus. 

Madfotograf med sans for det, der sælger

Et madbillede skal skabe opmærksomhed, vække sanserne og ikke mindst interessen. Og så skal det både vise lækre, indbydende retter og give udtryk for den stemning, du gerne vil skabe. 

Jeg hjælper dig i mål med det hele – og til slut står du med en række madbilleder, der sætter både tanker og mundvand i gang. 

Har du brug for kyndig hjælp til at få lavet madbilleder, der sælger?

Jeg står klar til at hjælpe dig i mål med:

 • Madbilleder til reklame, der får dig og din forretning til at skille sig ud

 • Madfotografier til din hjemmeside eller webshop, så dine kunder næsten ikke kan lade være med at trykke “bestil”

 • Billeder til menukort, så det er nemt, indbydende og overskueligt at gå på opdagelse i din menu

 • Madbilleder til kogebøger, der ikke bare får dine kunder til at forelske sig i dine retter – men også give dem mod på rent faktisk at kaste sig med hovedet først ud i gastronomiens verden

Har du måske også brug for fødevarerbilleder, fødevarefotos ellere fødevarerfotografering? 

 

Klik her for at komme direkte ind til produktfotografering →

Brug madbilleder, der gør dit arbejde (lidt) lettere

Driver du café eller restaurant? Så har du garanteret mere end rigeligt at lave, og hverdagen som restaurantejer er ofte hektisk og fuld af overraskelser. 

Så hvorfor ikke gøre dig selv en tjeneste ved én gang for alle at sørge for, at dine billeder sidder lige i skabet? 

Lækre madbilleder sælger helt af sig selv – og med et menukort eller en hjemmeside fuld af “mine-tænder-løber-i-vand”-billeder, får du mere tid til andre, vigtigere opgaver. For så ved du, at dine madbilleder gør en del af dit arbejde, når det handler om at lokke flere kunder i butikken. 

Jeg kan som udgangspunkt hjælpe dig med 2 forskellige madbilleder, når jeg hjælper dig som erhvervsfotograf til restaurant og/eller café – et simpelt, og et stemningsfyldt. 

 • Det stemningsfyldte madbillede: Giver dine kunder en fornemmelse af stemning, miljø og omgivelser

Det stemningsfyldte madbilleder indfanger ikke bare essensen af dine lækre retter – det indfanger også essensen af din restaurant eller café. Her stiller jeg ikke bare knivskarpt på maden, jeg stiller også knivskarpt på stemning, omgivelser og miljø, der kendetegner netop dit sted. 

Det stemningsfyldte madbillede er essentielt, når du gerne vil vise, hvor unik, hyggelig og stemningsfyldt din café eller restaurant er. 

Her er det oplagt også at kombinere reklamebilleder, der viser stemningen hos dig såvel som autentiske og indbydende portrætfotos. På den måde kan besøgende se, hvem det er, der står klar til at give dem en skøn oplevelse. 

 • Det simple madbillede: Simpelt, appetitvækkende og multifunktionelt

Hvor det stemningsfyldte madbillede netop skal indfange stemningen, stiller det simple madbillede klart på, ja, du har nok gættet det: Maden. 

Når jeg laver simple madbilleder, er mit mål altid at skyde appetitvækkende billeder, hvor maden og alle dens facetter er i fokus. De simple madbilleder kan fritlægges med hvid baggrund, så du nemt kan bruge dem i dit menukort, i en kogebog eller noget helt tredje. 

De simple madbilleder kan du bruge igen og igen – du kan nemlig selv tilføje din egen baggrund, og det kan give et helt nyt udtryk. Det kunne eksempelvis være, at du ville bruge din virksomheds egen grafiske identitet, så du til slut sidder med et appetitvækkende madbillede, der samtidig indfanger essensen af din forretning? 

Det simple madbillede kan du bruge på tværs af din forretning – det er nemlig også oplagt for dig at bruge det i din digitale markedsføring. På den måde slår du (mindst) to fluer med ét smæk.

Hos dig eller mig? Du bestemmer

Uanset hvilken opgave, jeg går til, har jeg to mål: 

 1. At tage billeder, som både du og jeg kan være stolte af
 2. At skabe et rum, hvor der er plads til kreativitet, og hvor du føler dig godt tilpas

Så når jeg tager madbilleder, bestemmer du selv, hvor, hvornår og hvordan det skal foregå. Vi kan skyde madbilleder i mit studie på Strandvejen i Aalborg, men jeg kommer også gerne ud til dig. 

Ved du ikke, hvad der passer bedst til det udtryk, du gerne vil ramme? 

Jeg har altid tid til en snak med dig, hvor vi sammen kan finde den idéelle løsning.

 

Få lavet professionelle madbilleder, der vækker appetit og interesse 

Skal vi finde ud af, om vi er det rette match? Hvis du går og pønser på, om ikke det er på tide at få givet de madbilleder lidt opmærksomhed, finder jeg altid gerne tid til en snak  – eller til at mødes. 

Du fanger mig på 21430311 alle hverdage fra 08.30 til 16.00. Så kan vi tage en snak om projekt “madbilleder, der vækker appetit og interesse” – helt uforpligtende, selvfølgelig. 
Du kan også smide mig en e-mail på farten til mail@johnykristensen.dk – så hører du fra mig, før du ved det.

Skal vi se, om vi er et match? 

Skal vi slå pjalterne sammen eller vende jeres muligheder over en kop varm kaffe? Jeg er altid klar på en uforpligtende snak om jeres virksomhed, og hvordan I kan løfte jeres potentiale til nye højder gennem stærk, visuel storytelling.

Fyr en besked i min retning i kontaktfeltet eller fang mig direkte på 31354556.

Kontakt mig her

Vil du have et tilbud, høre lidt nærmere eller bare sludre? Hold dig endelig ikke tilbage – smid en besked min retning.

Ps. Jeg er ofte på farten, så hvis jeg ikke tager telefonen, smider du bare en besked – så vender jeg tilbage til dig så snart, jeg kan.

 

1 + 3 =