fbpx

Johny Kristensen

Fotokursus

Overvejer du et fotokursus i Aalborg eller omegn? Der kan være rigtig mange gode grunde til som medarbejder i en virksomhed at tage på et fotokursus.

Skræddersyet 1:1-undervisning – med fokus på dine læringsbehov

Selvom jeg er professionel fotograf, betyder det ikke, at mit fotokursus beskæftiger sig med det højeste eliteniveau fra start til slut. Bare rolig. Alle kan være med, og vi tager det i lige nøjagtig det tempo, som du føler for. At lære sit kamera ordentligt at kende er nemlig en individuel lærings- og udviklingsproces, og derfor møder jeg altid den enkelte kursist lige præcis dér, hvor personen befinder sig – både i forhold til personlige fotoambitioner, erfaring, fotoudstyr og forhåndsviden.Fotokurset tager med andre ord altid udgangspunkt i dig og dine behov – det vil sige, hvad du på forhånd kan, og hvad du gerne vil lære. På den måde får du et tilpasset læringsforløb, der er skræddersyet til dig (og dit kamera) fra A til Z. På kurset er der kun plads til én person – eventuelt suppleret med en ven, et familiemedlem eller en kollega. Dette for at sikre, at du selv får mest mulig tid til at lære, og at du i sidste ende får det maksimale udbytte af dit fotokursus med dig hjem.

Hvorfor tage på fotokursus?

Blandt de typiske årsager til at booke et fotokursus finder du eksempelvis:

 • At man ikke forstår sit kamera
 • At man er utilfreds med de billeder, man tager
 • At man ikke føler sig tryg ved kameraet på arbejdspladsen
 • At en arbejdsopgave kræver bedre kendskab til kameraet
 • At man er i tvivl om, hvorvidt kameraet er godt nok til det, man skal bruge det til
 • At man gerne vil tage sine fotograferingsevner til et højere niveau.

Og mange andre grunde. Hvorvidt du kan nikke genkendende til en eller flere af ovenstående årsager, vil mit fotokursus i Aalborg uden tvivl kunne hjælpe dig godt og sikkert i mål, så dine forventninger bliver indfriet.

Fotokursus – lær dit kamera at kende som indersiden af din egen baglomme 

Ligesom at en kunstmalers vigtigste redskab er en malerpensel, er en fotografs vigtigste redskab selve kameraet. Uden en malerpensel i hånden kommer kunstmaleren ikke langt med sit kunstværk. Og uden et kamera kommer der ikke mange billeder i kassen hos fotografen. Netop derfor er det vigtigt i første omgang at få investeret i et godt kamera, der passer til dine brugsbehov. Men et godt kamera er intet værd, hvis ikke du kender til kameraets muligheder og begrænsninger. Med andre ord: Du får først for alvor glæde af dit kamera, hvis du lærer det godt og grundigt at kende.På mit fotokursus arbejder jeg altid ud fra følgende kernesætning: ”Lær at forstå dit kamera i søvne”. Ikke at du skal tage billeder i søvne, men mere for at understrege, at vi arbejder målrettet hen mod, at du reelt set kender dit kamera ud og ind. Du ved nøjagtig, hvad det kan, hvilke funktioner det har, hvordan de betjenes korrekt, og generelt hvilke styrker og svagheder det afspejler.På den måde lærer du det stykke værktøj, du står med i hånden, at kende. Jeg klæder dig på med den fornødne viden og praktiske øvelser, så du ved, hvordan du kan få det optimale ud af dit kamera fremover.

Det får du på dit fotokursus…

Mit fotokursus henvender sig dels til dig, der har interesse i fotouniverset og gerne vil udforske dets muligheder mere, og dels til dig, der til dagligt bruger dit kamera og skal kunne tage gode billeder uden at indblande professionelle fotografer. Det gælder både, hvis du primært bruger dit kamera derhjemme i fritiden som hobby, eller hvis dit kamera tjener til arbejdsrelaterede formål på jobbet.

Jeg blander mig ikke i dine personlige formål med dit fotokursus, men ønsker udelukkende at gøre dig fuldt ud tryg ved dit kamera, så du på egen hånd kan mestre det – helt ud til hver enkelt lille funktion og indstilling.

Dit fotokursus vil blive udformet som en vekselvirkning mellem teori og praksis. Du skal således ikke frygte at blive tudet ørene fulde af timevis kedelig teoriundervisning. Jeg tager dig med ud i virkeligheden og afprøver dit kamera i praksis, så du selv får hands on-erfaring med kameraet fra starten. I min optik lærer du bedst ved at gøre det fremfor at høre om det.

 

På fotokurset lærer du blandt andet:

 • Hvordan du kommer i dybden med dit kamera
 • Hvornår du skal gøre hvad for at være sikker på, at dine billeder fungerer optimalt i den situation, du står i.
 • Hvornår auto og manuelle funktioner er den rette og nemme løsning for dig
 • Hvad der skal til for at få et skarpt billede og kendskab til dit kameras begrænsninger
 • Hvordan du udnytter dit kamera bedst muligt, så du kan få mest ud af dine billeder.
 • Hvordan du nemt redigerer dine billeder, uden det bliver for indviklet.


Alt dette og mere til vil du få med dig hjem i kameratasken, når du har gennemgået et fotokursus hos mig.

Skulle du alligevel have brug for professionel håndtering af dine fotoopgaver, kan jeg selvfølgelig også tilbyde dig en bred vifte af fotoydelser lige fra portrætfoto og reklamebilleder til miljø- og stemningsbilleder samt meget andet.

Fotokursus i Aalborg – og ude i den virkelige verden

Som udgangspunkt afholdes mit fotokursus i Aalborg, hvor mit personlige kontor ligger centralt placeret. Dette er ikke ensbetydende med, at vi skal sidde stille indendørs igennem hele kurset. Tværtimod. Faktisk vil jeg hellere sige, at fotokurset reelt set finder sted ude i den virkelige verden.I Aalborg har vi nemlig rig mulighed for at tilgå såvel bylivsmotiver som naturskønne områder, hvilket giver massevis af variationsmuligheder at lege med. Det gælder om at komme ud og fotografere de forskellige elementer og få læringen helt ind under huden, hvilket jeg nok skal sørge for.Rent praktisk tager fotokurset afsæt i dit personlige kamera, som du medbringer under armen – og tager med dig hjem igen under armen, når du har lært det bedre at kende.